Tags

, , , , ,

Min kjære mann viste meg i dag Ikkepedia. Ikkepedia er et nettleksikon for… Tja, alternativ informasjon.  Nettsiden er en wiki, noe som gjør at alle kan redigere. Selv om hovedpoenget er humor og satire, fins det regler og øvrige alvorlige faktorer. Ideen kommer fra det engelske Uncyclopedia; «the content-free encyclopedia that anyone can edit».

Dette er ikke Wikipedia, men Ikkepedia, som er den politisk ukorrekte versjonen av Wikipedia. Mer eller mindre alt på denne siden er fantasi som kun har rot i de fulle forfatternes hoder. Faktainformasjon i andre artikler enn hjelpeartiklene skal ikke forekomme, og forfatterne av artikler som inneholder fakta vil få sjelen hjemsøkt av ansatte fra Skatteetaten. Ikkepedia er en seriøs side, men alle kan redigere (hvis du er registrert og logget inn). Ikkepedia er for folk som ikke har annet å gjøre enn å skrive teite ting, men det er jo fint.

Ikkioteket er litteraturdelen til Ikkepedia. Hvor du får servert (blant annet) Barneikkeatur og Faktaikkeatur sammen med Romaner og annet romantisk kliss, Religiøse tekster om Ikkepedianismen og Ikkepedias egen avis. Jeg falt selvfølgelig mest for Ikkioteket! Det  er ikke så mye der enda men jeg regner med at det kommer mer. Du kan feks dykke ned i fjortiseventyret Pannekaka, lese i Ikktionaryen, en norsk ordbok, eller titte i det historiske dokumentet; Brev til en fyllik.

Noen morsomme utdrag fra Ikkepedia;

Forrvirret Rockeband er et band som er ganske ukjent verden over. Allikevel har de spilt konserter i hvert eneste land i Europa. (Ingen av dem har gått særlig bra, grunnet dårlige geografikunnskaper). Asia-og-Oseania-turneen «Hallo … Amerika!» begynte i januar 2009. Turneer i Amerika og Afrika er også planlagt i nærmeste framtid, hvis bandet kommer tilbake fra denne turneen i live.

Norge er en liten øy tilkoblet fastlandet med omtrent 92 innbyggere, lokalisert i den sydlige delen av Asia. Selv om Norge bare har omtrent 92 innbyggere, er det også sant at Norge er Europas hovedstad. (Europa igjen er klodens største fylke og jordkloden er da den største provinsen i vår galakse.) Det offisielle tallet på innbyggere ligger derimot på kun cirka 50 mennesker. Tanken bak dette er å overraske MacGyver og DIA når deres invasjonsstyrke ankommer Nord-Norge.

Rare ting mennesker gjør

  • De elsker verdiløse papirlapper og små runde metallbiter med tall på.
  • De synes det er morsomt å se på en firkantet boks/plate som lyser i forskjellige farger på den ene siden.
  • De er avhengige lange varierende lyder (såkalt musikk).
  • De ødelegger kjøttet ved å varme det sånn at det skifter farge før de spiser det.
  • De lager store firkantede hull i veggene på husene og setter inn gjennomsiktige plater av smeltet sand – sånn at alle kan se inn.
  • Noen suger i seg nikotin fra små hvite papirrør. Dette skal da være utrolig sunt.
Dette er ikke Wikipedia, men Ikkepedia, som er den politisk ukorrekte versjonen av Wikipedia. Mer eller mindre alt på denne siden er fantasi som kun har rot i de fulle forfatterenes hoder. Faktainformasjon i andre artikler enn hjelpeartiklene skal ikke forekomme, og forfatterne av artikler som inneholder fakta vil få sjelen hjemsøkt av ansatte fra Skatteetaten.