Tags

, , , , ,

Jeg må skrive litt om den beste ungdomsboken jeg har lest på lenge. Rubinrød av Kerstin Gier er den første boken i en triologi og handler om 16-årige Gwendolyn som har arvet et tidsreisegen. Forlaget skriver;

Det er ikke enkelt å leve i en familie hvor det er så mange hemmeligheter. Det tenker i hvert fall 16-årige Gwendolyn – inntil hun en dag plutselig befinner seg i London i en annen tid. Da skjønner hun at det er hun selv som er familiens største hemmelighet. Det hun ikke innser, er at man burde unngå å forelske seg når man er fanget mellom to tidssoner. Det gjør den kompliserte kjærligheten enda mer komplisert!

Boken er som en ungdomsutgave av Den tidsreisendes kvinne (Audrey Niffenegger), en bok som står på min topp 10 liste. Den er full av romantikk, spenning, konflikter og hemmelige broderskap. Gwendolyns familie tror at det er Gwendolyns kusine Charlotte som har arvet tidsreisegenet. De har brukt de siste årene på å forberede henne på dette. Da det viser seg at det er Gwendolyn som besitter genet, blir familiemedlemmene både overrasket, sjalu, og en maktkamp bryter løs i familien. Gwendolyn må forsøke å finne ut hvem hun kan stole på, og hvordan hun skal forholde seg til en forelskelse på tvers av to tidssoner.

Jeg gleder meg til bok 2 Safirblå kommer i 2011, og Smaragdgrønn utgis på norsk i 2012.