Tags

, , , ,

Flight 2Denne helgen har jeg koset meg med vol 2-4 av tegneserie antologien Flight. Jeg fant tegneseriene på bloggen Tegneserier du må lese for sånn er det bare.  Bloggen skrives av L.G. som jobber på Stavanger bibliotek. Det er min store inspirasjonskilde til tegneserier, jeg titter stadig innom bloggen og finner en masse tegneserier jeg bare må lese! Tegneserier du må lese for sånn er det bare skriver om vol 7 her. (Alle bildene blir større ved å klikke på dem).

Fra forlaget:

The Robot and the Sparrow by Jake Parker

«The Robot and the Sparrow» by Jake Parker

Flight er en antologi hvor unge, og ennå forholdsvis ukjente, tegneserieskapere får fritt spillerom. Disse tegneserieskaperne viser et oppkomme av kreativitet og ren skapende glede. Scott McCloud sier i forordet til bok 1 at å lese disse gjør en trygg på tegneseriens fremtid. Tematisk er det et enormt sprik og det til det positive. Fra vare oppvekst-skildringer, dystopiske beskrivelser, fantasy, humor og usentimentale hjerte / smerte betroelser. Dette er to antologier hvor, i motsetning til de fleste andre jeg har lest, så godt som alt er av interesse. Dette er bøker en bør unne seg å lese og bli positivt overrasket av hver ny fortelling.

Sirius and Betelgeuse by Jeff Smith

«Sirius and Betelgeuse» by Jeff Smith

Flight blir redigert av Kazu Kibuishi, en amerikansk tegneserieforfatter og illustratør. Kibuishi sier at Flight ikke er en tematisk antologi og at tittelen Flight ikke har noen spesiell betydning. Men likevel inneholder mange av tegneseriene noe som har med flygning å gjøre, i den videste forståelse av ordet. Utenom det er der et mangfold av ulike teknikker, og historier som dekker komedier, tragedier, eventyr og romantikk.

Siden dette er et innlegg om tegneserier blir det masse bilder og litt mindre tekst. Det viktigsteTwenty-Four Hours by Andrea Offermann jeg kan si er at Flight må leses. De er fantastisk vakre og en ren nytelse å bla gjennom! Jeg har bare fått lest vol 2-4, jeg har bestilt 1 og 5 fra (henholdsvis) Stavanger og Oslo og gleder meg til de kommer. Spesielt godt liker jeg «Inner Sanctum», «Underworld» og «The saga of Rex» av Michel Gagne. Denne serien har nydelige tegninger og ingen tekst. Den handler om en liten rev, kalt Rex, men er lagt til en fantasy verden hvor reven møter både harde levekår og vakre, hjelpsomme vesener.

The Saga of Rex Castaway by Michel Gagne

«The Saga of Rex: Castaway» by Michel Gagné