Tags

, , ,

Virrvarr på Revolusjonært roteloft har skrevet en kjempeviktig artikkel om drukning. Den lærte meg endel nye ting som jeg synes er viktig å dele med så mange som mulig! Du finner artikkelen her.

Virrvar har lest denne artikkelen: Drowning doesn’t look like drowning. Og forteller oss:

Artikkelen viser hvordan tv-serier og filmer feilinformerer oss om hvordan drukning ser ut. Vi tror at folk som er i ferd med å drukne roper, plasker og hoier, men tilfellet er at det er helt omvendt. Det betyr at folk som tar badevaktkurs lærer helt andre kjennetegn enn befolkningen forøvrig. Hvilket betyr at folk sjelden legger merke til om noen av sine nærmeste er i ferd med å drukne.

Det betyr ikke at folk som roper på hjelp og plasker med armene ikke har problemer. De har panikk, og det er farlig nok i seg selv. Forskjellen på dem og folk som virkelig drukner er at folk med panikk kan hjelpe til med sin egen redning. De kan gripe tau, livbøyer og klamre seg til armen din.

Når noen drukner, får de ikke luft, og dermed kan de heller ikke skrike. Lyd er annenprioritet for ånderettsystemet vårt. Oksygeninntak er førsteprioritet. Hvis vi ikke får puste, kan vi dermed heller ikke lage lyd.

Heldigvis kan vi lære oss å kjenne igjen hvordan drukning ser ut:

Se etter dette:

  • Hodet lavt i vannet, munnet på vannivå
  • Hodet vippet tilbake med munnen vidåpen
  • Øynene glasaktige og ute av fokus
  • Øynene igjen
  • Håret foran ansiktet
  • Bruker ikke bena og ligger vertikal i vannet
  • Hyperventilerer eller gisper
  • Prøver å svømme, men kommer seg ikke av flekken
  • Prøver å rulle bakover på ryggen

Del dette med dine venner og la oss sammen lære videre hvordan drukning ser ut. Dette er livreddende opplysninger som flest mulig bør lese!