Tags

,

Foto: Lisbeth David-Andersen/NRK

Mens bookcrossing-soner vanligvis er en bokhylle diskret plassert på et offentlig sted, har Berlin fire digre, høye trestammer som er satt tett sammen og plassert på et gatehjørne.

Ideen med bookcrossing, er å oppsøke spesielle steder der du kan legge igjen en bok, for at andre skal kunne plukke den med seg. Hvor disse stedene er, finner du ut på Internett, der du også registrerer deg som en bruker.

Berlin er kjent for sine mange vakre trær, ikke minst de tusenvis av lindetrær som ble plantet av kurfyrsten i 1647, og som har gitt den berømte paradegaten Unter den Linden sitt navn. Men det fins et annet spesielt tre i Berlin, der det nærmest vokser bøker. Og nettopp dette treet er det mange bokglade berlinere som oppsøker. Bookcrossing er nemlig veldig populært i storbyen.

Bookcrossing heter rett og slett bokkryssing på norsk. På knappe ti år har fenomenet vokst til en universell aktivitet, og teller i dag over en million bokkjære individer i 130 forskjellige land. Det er ikke for ingenting at bookcrossing kalles for ”Verdens største bokklubb”. Et av de mest spesielle bokrysser-stedene, er unektelig boktreet i Prenzlauer Berg, en av Berlins hippe bydeler som har blomstret opp etter Murens fall.

Kilde: NRK