Tags

, , , , , , , ,

Jeg har en god del hobbyer;

  • Data/Internett er nok den største av dem.
  • Men i tillegg strikker og hekler jeg, og prøver meg litt på symaskinen av og til.
  • Spill, både på pc og Wii/Game Cube er en hobby jeg bruker endel tid på. (Sims 3, Zelda, Age og Empire og Donkey Kong er favorittene). Det har jeg skrevet mer om her.
  • Og så er jeg en samler. Min største samling er fingerbøl, men jeg samler også på bøker og religiøse figurer/bilder/ikon o.l.
  • Den siste store hobbyen er orkideer, jeg har ganske mange, og  klarer å få blomster på dem ganske ofte.

Når det gjelder strikking så er det kunststrikk som har fanget min interesse, selv om jeg også strikker dukkeklær og andre småting. Det var min kjære lillesøster som lærte meg kunststrikk for mange år siden og nå deler vi den hobbyen. Hun er flinkere til å strikke enn meg, men jeg tror vi er på omtrent samme nivå når det gjelder kunststrikk.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Jeg har mange flere orkideer enn de som vises her, jeg hadde bare ikke bilde av dem. Jeg får komme tilbake til det! Den store duken er strikket til svigermor og de andre dukene til basarer og julemesse i kirken. Dukkeklærne skal til Russland, til et barnehjem vi støtter gjennom stiftelsen Hjelp til Russland.

Jeg har ca 620 fingerbøl. Det hele startet med at mor kom hjem med fingerbøl fra reiser, og så begynte både mor, jeg, og begge søstrene mine å samle på dem. Den ene søsteren min har mest, men jeg tar innpå! Jeg samler fingerbølene i gamle trykkeriskuffer (settekasser) og har disse hyllene hengende opp i trappen til andre etasje. Fordelen med fingerbøl (og settekasser) er at de ikke tar stor plass! Akkurat nå er den ene kassen utlånt til biblioteket, hvor den er endel av en samler utstilling.

Nattverden - Salvatore Dali

Nattverden – Salvatore Dali

Jeg er veldig glad i ikon, og har kjøpt 5 stykker som henger på veggen i stuen. I tillegg liker jeg figurer av engler, Jesus, Maria og Josef, kristne symboler som kors og kongekrone og trefigurer av Maria, engler eller som den ene jeg har; av en nonne.

Jeg har også et bilde av nattverden av Salvatore Dali i stuen. Det er en poster jeg bestilte fra et museum i Washington DC hvor dette bildet henger. Jeg forelsket meg i dette bildet på ungdomsskolen og bestemte meg for at jeg en dag skulle ha en kopi, men det tok noen år før jeg fant det. Nå er det det fineste bildet jeg har!

Bøker, og gjerne veldig gamle bøker er også noe jeg samler på. Den eldste jeg har er fra 1716 og den er jeg veldig redd for. Drømmemannen er ikke så begeistret for alle bøkene jeg drar hjem og drar meg gjerne ut av bokhandlerforretninger før jeg får kjøpt noe. Heldigvis jobber jeg på biblioteket og får med meg noen klassiskere når vi kasserer!

Hobbyene mine gjør at jeg alltid har noe å gjøre og svært liten tid til å kjede meg, sammen med det å lese bøker (som også er en ting jeg gjør veldig mye!) tar de endel tid. Men det viktigste er vel å finne noe en koser seg med og som er et positivt bidrag i hverdagen, og det kan jeg virkelig si hobbyene mine er!