Tags

, , ,

Jeg har i ett par år brukt Picasa til å dele bilder med venner og familie. Etterhvert har jeg fått et omfattende album på nett, selv om jeg kun er halvveis i lagringskapasiteten en blir tilbudt med Picasa. Jeg har ofte behov for å dele bilder fra selskaper, ferier o.l. og synes Picasa oppfyller alle krav jeg har til en slik bildedeling. Picasa fungerer slik at en laster ned et eget program til pc-en, dette programmet organiserer bildene på pc-en og gir en endel valg innen bilderedigering.Det  gjør det også enkelt å laste opp bilder til web-siden. Jeg synes Picasa er lett å bruke og har en veldig enkel bilderedigerings del. Som oftest er det kun røde øyne jeg ønsker å endre på bildene mine og Picasa ordner det med et par tastetrykk.

Lahelle

Foto: Vidar Skjeggerud

Jeg har venner som bruker Flickr og er derfor  jevnlig innom for å se på nye bilder. Men jeg  har jeg ikke noen personlig erfaring med selve siden og de mulighetene som finnes der. Da vi i 23ting-kurset fikk i oppgave å utforske Flickr valgte jeg derfor å opprette en konto og laste opp noen naturbilder. Jeg valgte å sette «privacy level» til public, jeg la til tagger og la til slutt til kartvisning. Jeg syntes Flickr var lett å bruke, tagging var lettvint og kartvisningen veldig enkel.

På Flicker konfigurerte jeg deres «blogger-tool» fordi jeg tenkte å bruke den til å sette bilde inn i denne blogg-posten. Men jeg likte ikke at jeg måtte skrive inn selve teksten på Flicker så det endte med at jeg la inn bilde på vanlig måte.