Tags

,

Siden jeg skal skrive blogg som endel av kurset i sosiale medier har jeg tenkt litt rundt dette temaet. Jeg har besøkt endel andre blogger og sett litt på hvordan bloggen blir brukt til ulike ting. Jeg har også tittet litt på hva en blogg egentlig er?

Det siste har et rent teknisk svar:

En blogg (av engelsk blog, en kortform av web log, av web, «nett» og log, «logg») er et oppdatert nettsted hvor én eller flere forfattere publiserer innhold (…) Blogger gjør ofte utstrakt bruk av pekere til andre nettsteder og ikke minst til andre blogger, og bidrar dermed gjensidig til hverandres søkemotoroptimalisering. Navnet er et teleskopord og er originalt Web-logg (…) Noen blogger er rene dagbøker for bloggskribenten. Andre kan være vinklet mot et bestemt tema eller en profesjon, eller en blogg kan ha et kunstnerisk uttrykk. Mange weblogger tar opp teknologispørsmål, men det finnes både strikkeblogger, forfatterblogger, matblogger, jussblogger og politiske blogger

tastatur

Men det sier meg egentlig ingenting. Mannen min har hatt blogg en stund og bruker bloggen som en dagbok om- og som inspirasjon for- å gå ned i vekt. En kollega skriver om bøkene hun har lest, en annen jeg kjenner mest om hva hun tenker på hver dag. En kollega mente det kanskje mest var noe for de som før skrev dagbok? Eller kanskje mer at det var lettere for de som hadde hatt den vanen å overføre dagbok skrivingen til blogg skriving?

Jeg leser mye og kan godt tenke meg en litterær blogg, men samtidig ligger vel noe av sjarmen i blogging i det å dele ikke bare hva en gjør men og hva en tenker? Jeg har egentlig en fantastisk unnskyldning til å prøve dette uten noe klart svar om jeg vil fortsette. Kurset jeg går på forutsetter en blogg, et sted hvor vi kan prøve ut tekniske ting og kommunisere med lærerne.

Så for dere som måtte titte innom; Dette er en test 🙂 Fortsettelse følger, eller ikke?

kilde: wikipedia