Tags

, , , , , , , , , , ,

Inspirert av Bokvrimmel har jeg lyst til å skrive noen ord om nye bøker som flytter inn. Det er lett å miste oversikten over hva man har og hva som står på leselisten, dette blir en fin måte å holde orden på. Samtidig håper jeg du kan finne bøker du har lyst til å lese.

Denne måneden vil jeg dele noen leseeksemplar:

Juritzen:

Guden av Jørgen Jæger

Jeg liker Jægers krim, etterhvert har jeg fått lest dem alle sammen men bare skrevet noen få ord om ett par av dem; Monster, Fortielsen og Ridderkorset får være representanter for resten.

Skjønnhet for aske av Cecilia Samartin

Samartin har jeg også lest flere bøker av, men jeg må innrømme jeg var mest betatt i begynnelsen. Det er rart jeg ikke har skrevet om de første, men her er link til Salvadorena og Mofongo.

Gyldendal:

Her hos de levende av Levi Henriksen
Den som ser av Herbjørg Wassmo

Levi Henriksen er en forfatter jeg først leste to barnebøker av; Engelen i Djevelgapet og Dommedag kan vente var fantastiske og jeg vil gjerne lese mye mer. Her hos de levende handler om Herman. Han har brutt seg inn i farens gamle hus som skal rives. Ved hjelp av noen få ting prøver han å pusle sammen glimt fra farens liv.

Jeg har lest flere bøker av Herbjørg Wassmo og synes nok Et glass melk takk er den jeg liker best. Den som ser er en frittstående oppfølger til trilogien Dinas bok, Lykkens sønn og Karmas arv. De tre har jeg ikke lest, så jeg har begynt på Dinas bok for å ende opp med Den som ser til slutt.

Cappelen Damm:

Pillebefinnende av Niels Christian Geelmuyden

Det er denne biten fra beskrivelsen av boken som overbeviste meg om at jeg vil lese den: «I sin nyeste bok gir han oss en grundig, avslørende og bevisstgjørende gjennomgang av legemiddelindustrien og de mest brukte legemidlene i Norge – informasjon vi ikke får hos legen.» Jeg må ta noen tabletter som jeg ikke kan slutte med, men jeg vil helst vite mest mulig om hva jeg putter i munnen likevel.

Commentum:

Seleksjon av Kjell H. Mære

Seleksjon er en kodetriller som har handling fra flere tidsperioder. Den inneholder rasehygieniske sammensvergelser, hemmelige forskningsprogram og en bortgjemt menneskekoloni i Stillehavet.