Tags

, , , , ,

A natural historyA natural history of Dragons; a memoir by Lady Trent av Marie Brennan er første bok i en serie av (foreløpig) fire bøker. Bøkene er skrevet som en selvbiografi av Lady Trent.

I denne første boken møter vi hovedpersonen Lady Trent, før hun fikk den tittelen. Hun heter Isabella og fortellingen starter da hun som syvåring finner en «Sparkling» i hagen. Vi blir forklart at «Sparklings» ligner på drager, men er så små at de blir kategorisert som insekt. Isabella er virkelig fascinert av dem og det vekker en store lidenskap for drager. Hun er eneste datter i en søskenflokk på seks og lever på en øy som heter Scirland i landet Anthiope. Som jente skal hun læres opp til å bli en lady, men hun passer ikke inn i den rollen i det hele tatt. Hun får en av brødrene sine til å låne bøker i farens bibliotek slik at hun kan lese dem. Og først og fremst vil hun lese om drager. Etter å ha lurt seg med på en dragejakt som 14-åring, og nesten bli drept lover hun faren å forandre seg. De neste to årene kaller hun de grå årene. De årene hun måtte oppfylle forventningene til sitt kjønn.

Da hun blir 17 skal hun «presenteres» som mulig koneemne og moren tar henne med til en større by for å være med på dansene og møtene som blir holdt der hvert år. Der møter hun en mann som egentlig er over henne i stand, men som oppdager hennes fascinasjon for drager, og etter to møter eller noe sånn, frir han til henne. Som hans kone får hun lov til å fortsette sitt studium av drager og blir etterhvert med på en ekspedisjon til Vystrana for å se om de kan finne drager der. Denne reisen blir både farefull og dramatisk, men det skal jeg ikke skrive noe om.

Det jeg ikke har klart å formidle er hvor utrolig vakker denne boken er. Den inneholder en spennende, fascinerende, romantisk og velskrevet historie som rører deg på en spesiell måte. Den er av den typen fantasy som  passer både alle fantasyfans og alle som elsker eventyr. Vi får begynnelsen på den historien som blir fortalt gjennom flere bøker. Hver bok handler om møte med drager og denne første boken ender etter en virkelig krevende dragejakt.

Det er også noen tegninger av drager i boken og her ser du hvordan en «Sparkling» ser ut:

sparklingJeg gleder meg til bok to og tre kommer til biblioteket der jeg bor. Jeg har fjernlånt dem alle tre, men først bare nummer en slik at jeg kunne se om jeg likte den. Det gjorde jeg så absolutt. Dette er «min» type fantasy. Jeg er virkelig fascinert av drager, og jeg liker episke fantasybøker. (I tillegg til urban fantasy). Så det skal bli noen fine lesestunde fremover.

Les den fantastisk fine omtalen til Julie Karoline HER