Tags

, , , , , , , , , , ,

juletreI 2010 skrev jeg et innlegg om mine favoritt-julesanger. Det har ikke forandret seg noe særlig på de fem årene som har gått ser jeg. Men sangene er spilt inn av nye artister og kommet i nye versjoner. Så jeg vil skrive om dem en gang til.

Først; Mary, did you know som har tekst skrevet av Mark Lowry og med musikk av Buddy Greene. Mark Lowry skrev teksten i 1984 da pastoren i kirken hans spurte om han kunne skrive en julesang til kirkekoret. Mark Lowry skrev teksten med utgangspunkt i hvordan Maria oppfattet det å være Jesu mor. Sangen ble først utgitt av Michael English i 1992. Dette er en av mine favorittgrupper, Pentatonix, sin versjon

Nordnorsk julesalme. Den har både tekst og melodi av Trygve Hoff. Sangen ble introdusert i barne-TV-serien «Lyset i mørketida» på midten av 1980-tallet.

The little drummer boy ble skrevet av pianisten Katherine K. Davis i 1941. Historien i sangen ligner på en legende fra 1200 tallet. Det ble skrevet en opera (Le jongleur de Notre-Dame) rundt denne legenden i 1902, og gitt ut en film om den i 1984 (The Juggler of Notre Dame). Sangen het opprinnelig Carol of the Drum og ble basert på en tsjekkisk folketone.

Fairytale of New York er en populær julesang av den irske folk/punk-gruppen The Pogues. Sangen er skrevet av Pogues-medlemmene Jem Finer og Shane MacGowan. Den ble først sluppet på singel i 1987 og var deretter med på albumet If I Should Fall from Grace with God fra 1988. I tillegg til The Pogues deltar den britiske sangerinnen Kirsty MacColl og sangen er en duett mellom henne og Shane MacGowan. Sangen har blitt kåret til «tidenes beste julesang» av den britiske musikkanalen VH-1.

Halvdan Sivertsen synger en nydelig norsk versjon av Fairytale of new York. På norsk har den fått tittelen Storbyjul.

 

Ønsker deg en velsignet fjerde søndag i advent. Nå er det snart jul!

Fjerde søndag i advent

Lagre