Tags

, , , , , , ,

Døden kommer til Pemberley er et krimdrama, regissert av P.D. James, og plassert hos Elizabeth og Mr. Darcy på Pemberley.

Året er 1803. Det har gått seks år siden Darzy og Elizabeth giftet seg, og de har fått to sønner. Elizabeth er lykkelig. Men harmonien trues, og i forkant av det årlige høstballet dukker det opp gamle synder og misforståelser. Lydia, familiens svarte får, dukker uventet opp på Pemberley, og forteller at mannen hennes er myrdet på Darcy-familiens gods.

Når det skulle skje noe så dramatisk og voldelig som et mord på Pemberley må selvfølgelig George Wickham være involvert. Det sier seg selv. Men er han den skyldige?

Wickham, Lydia og en venn av dem, Mr. Denny, kommer til Pemberley for å slippe av Lydia slik at hun skal kunne lure seg med på det store ballet. Siden Wickham fremdeles ikke er velkommen på Pemberley skal han og vennen hans dra videre til et overnattingssted. Men på veien løper Mr. Denny ut av vognen, Wickham følger etter, og så er Mr. Denny død og Wickham sitter over ham og sier det er han som har drept ham. Wickham blir arrestert og etterhvert stilt for retten.

Mr. Darcy gjør det han kan for sin svoger. Gir han mat og klær i fengselet og skaffer ham den beste advokaten han kan finne. Men det store spørsmålet er likevel om han er skyldig? Elizabeth og Mr. Darcy, og etterhvert flere av vennene deres, er usikre. Vil Wickham få en rettferdig dom? Vil sannheten komme frem?

Dette er en ny, spennende krim av P.D. James. Hun skriver mesterlig krim. Og en kan mene hva en vil med å skrive videre på andre forfatteres bøker. Denne er virkelig god. Du får både stemningen fra Stolthet og fordom og spenningen fra P.D. James krim samlet i en perfekt blanding. Jeg leste denne romanen med stigende forventning til slutten. Nesten fortere og fortere i søken etter løsningen.

Jeg leste Stolthet og fordom først, på en måte for å komme inn i stemningen til boken, men P.D. James har laget et flott resyme i begynnelsen av boken. Så det er egentlig ikke nødvendig. Så er du Stolthet og fordom fan, P.D. James fan, eller rett og slett en krim elsker, er dette en bok jeg vil anbefale.