Tags

, , , , , , , , , , ,

John ConstantineJohn Constantine er hovedperson i tegneserien Hellblazer, men gjør også gjesteopptredener i andre forfatteres arbeid. Han er best beskrevet som en okkult detektiv og anti-helt. Han er opptatt av at den vanlige mann skal ha rett på et vanlig liv, og han håper dette inkluderer ham selv. Men der kommer til stadighet magi, demoner og mord i veien. Constantine opptrer i tegneserier utgitt av DC Comics, for det meste under forlaget Vertigo. Første gang han dukket opp var i The Saga of the Swamp Thing i 1985. Han ble skapt av Alan Moore, Steve Bissette, John Totleben og Rick Veitch.

Jeg ble først fascinert av denne karakteren i Neil Gaimans The Sandman. Der hjelper han Drøm med å finne en pose sand. Posen hadde fungert som en av Drøms maktsymboler. Constantin hadde først kjøpt posen mens Drøm var i fengsel og så ble den stjålet fra ham av en eks-kjæreste. Constantine og Drøm finner kvinnen etter at hun har brukt sanden som narkotika og blitt gal av den. Drøm tar tilbake posen og gir kvinnen en fredelig død fordi Constantine ber om det. Som belønning for å finne posen gjør Drøm slutt på en rekke mareritt Constantine har hatt siden en liten pike døde i Newcastle.

I en annen av Neil Gaimans tegneserier, The Books of The Books of MagicMagic, er Constantine med på å vise tenåringen Timothy Hunter rundt i det daværende DC Comics Universet. Han opptrer som lærer og veiviser sammen med Mister E, Doctor Occult og the Phantom Stranger. Han opptrer senere flere ganger i både den månedlige Books of Magic-serien og i flere serier hvor Timothy Hunter har en hovedrolle.

John Constantine er magiker, men en magiker som sjelden bruker magien sin. Han prøver å løse de fleste problemer på andre måter; med list, med sin store kunnskap om det okkulte og ved manipulering av både motstandere og allierte. Det hjelper også at Constantines fikk blodoverføring fra en demon. Blodet har vist seg å ha helbredende egenskaper og det fungerte som forsvarsmekanisme da han ble angrepet av Vampyrenes konge.

ConstantineI filmen Constantine fra 2005 ble John Constantine spilt av Keanu Reeves. Filmen brukte noen elementer fra Garth Ennis «Dangerous Habits», men inkluderte også karakterer fra andre av heftene, som for eksempel Papa Midnite fra «Original Sins». Filmen endret imidlertid flere aspekter av kildematerialet, inkludert en rekke kosmetiske endringer på hovedpersonen: Reeves spilte rollen med sin naturlige aksent og hårfarge og baserer Constantin i Los Angeles istedenfor London.

Alan Moore hevder å ha møtt Constantin ved to anledninger. I 1993 fortalte han til Wizard Magazine om den første gangen: «One day, I was in Westminster in London—this was after we had introduced the character—and I was sitting in a sandwich bar. All of a sudden, up the stairs came John Constantine. He was wearing the trenchcoat, a short cut—he looked—no, he didn’t even look exactly like Sting. He looked exactly like John Constantine. He looked at me, stared me straight in the eyes, smiled, nodded almost conspiratorially, and then just walked off around the corner to the other part of the snack bar. I sat there and thought, should I go around that corner and see if he is really there, or should I just eat my sandwich and leave? I opted for the latter; I thought it was the safest. I’m not making any claims to anything. I’m just saying that it happened. Strange little story.»

John-Constantine(Jeg har fått hjelp av Wikipedia til å finne fakta til dette innlegget)

Lagre