Tags

,

Jeg har funnet et nydelig spill; Machinarium. Det er et pek og klikk type spill (eventyr-spill) hvor du skal løse oppgaver og finne ting som kan hjelpe deg. Hovedpersonen er en robot som lander på en søppelfylling og må finne sine egne armer og bein før han tar fatt på å løse oppgaver i byen han kommer fra. Han er en sjarmerende liten fyr som både rister på hodet og danser til musikk. Han gir deg også hint med noen kreative tankebobler.

VG’s spillanmelder skriver:

Visuelt er dette kanskje det aller lekreste jeg har sett. Noensinne. Ikke teknologisk. Estetisk. «Machinarium» er et steampunk-kunstverk. Hver eneste scene er kjærlig håndtegnet, og er full av detaljer. Det er en opplevelse bare det å gå på oppdagelsesferd i de ulike miljøene – akkompagnert av et lydspor i verdensklasse.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Machinarium kommer fra den tsjekkiske spillutvikleren Amanita Design som også har gitt ut Samorost og Samorost 2. Disse to er også usedvanlig vakre og morsomme å spille. Jeg anbefaler alle spill fantaster (og nybegynnere!) å prøve alle disse tre spillene. Det er vel verd tiden en bruker på dem. (Og skulle du stå helt totalt fast, er det mulig å finne løsningen på You Tube!)

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Jeg har plassert min blogg i Nærbø på norske bloggkart!