Tags

, , ,

PodcastSelv om det i oppgaven om podcast kun stod at vi skulle finne en podcast og laste den ned til Google Reader valgte jeg å sette opp to podcaster, en til Google Reader og en til iTunes.

Jeg tok først for meg Google Reader. Her valgte jeg å gå inn på NRK Podcast og finne Bok i P2, både fordi jeg liker programmet men også fordi det i oppgaven stod at vi skulle prøve å finne en podcast innenfor vårt fagområde.

Jeg kopierte linken og la den inn på «Legg til abonnement» i Google Reader. Straks fikk jeg en haug med Bok i P2 programmer jeg kunne lytte til.

Til iTunes valgte jeg å abonnere på Radioresepsjonen fra NRK P3. Jeg åpnet og installerte iTunes (programmet følgte med pc-en min men jeg hadde ikke brukt det før) og gikk inn på iTunes store. Der fant jeg Radioresepsjonen slik at jeg kunne trykke på subscribe og få podcasten lagt til iTunes.

Jeg likte best iTunes i denne sammenhengen. Jeg er ikke noe glad i når det legger seg til en hel haug med episoder/overskrifter osv når jeg åpner/abonnerer på en RSS feed eller en podcast. Hos iTunes fikk jeg det siste programmet og vil få de følgende når jeg åpner iTunes igjen, mens hos Google Reader legger alt seg til i en eneste «suppe» 🙂

På jobb, i biblioteket,  har vi jevnlige forfatterbesøk.  Vi kunne brukt podcast til å publisere intervjuene vi gjør med disse forfattere og lagt det ut på hjemmesiden. Det er mulig det ville være interessant for lånere som ikke fikk med seg forfatterbesøket å høre på disse podcastene.