Tags

, , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg håper du har en fin dag i dag. På fredag var jeg ferdig med sommerjobben på biblioteket, men jeg har fått en god del vakter til høsten, og håper på fler. Så jeg fortsetter å jobbe på biblioteket. Jeg er fremdeles bare vikar, men man kan jo håpe at det skal bli en ledig stilling etterhvert. Det er fantastisk å være ute i jobb igjen. Jeg nyter hver dag.

I dag har jeg hatt lesedag og har prøvd å minske litt på antall bøker jeg har lånt fra biblioteket. Den største faren med å jobbe der er alt en ser som en har lyst til å lese! Det gjør at jeg tar med hjem litt for mange bøker. I dag har jeg lest både manga og en dystopi, og du skal få smakebit fra dystopien. Den heter En hellig lund og er skrevet av Vidar Sundstøl, men den er dessverre ikke oversatt til svensk.

En hellig lundIngen steder står det noe om at Yggdrasil skal ha vært et bilde på alle levende trær, men det utelukker ikke at det kan ha forholdt seg slik, og hvis så er tilfelle, kan det være at Överhogdalteppene viser oss den synliggjorte ideen om treet slik den artet seg i det førkristne Norden, tuftet på en type kunnskapservervelse som er ukjent for oss i dag, men som den gang fortalte menneskene at bildet på verden og bildet på et tre var det samme. I så fall bar alle trær på et vis verden i seg. Härjedalen i Jämtland, hvor teppene ble funnet, ligger i dypet av Skog-Sverige.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter