Tags

, ,

Det er søndag og på tide med en ny smakebit hos Flukten fra virkeligheten.

Det er høstferie hos oss og barnebarnet vårt er her på ferie. Da bruker det bli mye lesing, Harry Potter og Geocaching. Og det er det siste vi skal ut på i dag. Det er Earthcache Day 2017, noe som betyr at vi drar ut på leting etter en earthcache – en cache som lærer oss om geologien i vårt nærområde. Vi har valgt oss ut Ruggesteinen. Europas største «rocking stone» på 70 tonn! (Det vil si en stein du kan bevege frem og tilbake med hendene).

Men i formiddag har jeg lest ferdig boken Just one damned thing after another av Jodi Taylor som jeg fikk tips om i en smakebit fra en av dere. Den var skikkelig bra, og jeg skal lese neste bok i serien. Bøkene er fantasy om tids-reiser, en av mine sjanger-favoritter. Jeg har plukket ut noen setninger til smakebiter, setninger som ikke sier noe om handlingen, men mer om at boken også er morsom.

Thinking carefully is something that happens to other people

«I just want you to tell me you love me sometimes.»
«Yes, you see I can’t do that.» He turned his head away. «I love you all the time.”

“The screaming redoubled. You put dinosaurs and people together, you always get screaming.”

He had fallen for Cal like a sperm-whale failing to clear the Grand Canyon on a bicycle.”

If in doubt, make some tea.

Fra forlaget:
Behind the seemingly innocuous façade of St Mary’s, a different kind of historical research is taking place. They don’t do ‘time-travel’ – they ‘investigate major historical events in contemporary time’. Maintaining the appearance of harmless eccentrics is not always within their power – especially given their propensity for causing loud explosions when things get too quiet.

Meet the disaster-magnets of St Mary’s Institute of Historical Research as they ricochet around History. Their aim is to observe and document – to try and find the answers to many of History’s unanswered questions…and not to die in the process. But one wrong move and History will fight back – to the death. And, as they soon discover – it’s not just History they’re fighting.