Tags

, , , , ,

I dag snør det i Vest Agder. Det var en rimelig stor overraskelse siden det var 8 grader og sol i går. Ikke det at det er rare snøvær, men hagen utenfor kontorvinduet mitt er hvit. Sammen med alle de hvite husene i denne sørlandsbyen, skaper det en spesiell effekt. Så jeg har noe pent å se på mens jeg skriver min smakebit til Flukten fra virkeligheten og ser på deres smakebiter.

Jeg leste ferdig Caraval av Stephanie Garber i går. Den må du ta en titt på hvis du er glad i ungdomsbøker og fantasy. Jeg synes den er meget bra. I dag skal begynne på en sci-fi ungdomsbok jeg kjøpte på Mammut, nemlig Kildens vokter av Emmi Itäranta. Hun er fra Finland, som det er lett å se av navnet. Kildens vokter ble gitt ut samtidig på finsk og engelsk i 2012 og er nå oversatt til 25 språk. Den har et så interessant cover at det var det som dro meg mot dem. Samtidig som at jeg hadde lest resten av ungdomsbøkene på Mammut dette året. Boken begynner slik:

Fra forlaget:
Kildens vokter er en science fiction-roman for unge voksne og voksne lesere, om et skandinavisk samfunn en gang i framtiden der ferskvann er blitt mangelvare. Noria, den søtten år gamle datteren til landsbyens temester, arver den viktige stillingen etter faren da han dør. Samtidig blir hun den eneste bæreren av en stor og farlig hemmelighet: Hun vet nemlig om en kilde med ferskvann som skjuler seg inne i fjellet. Det diktatoriske regimet som styrer samfunnet, jakter på alle som skjuler drikkevann, og Noria kommer snart i en svært vanskelig stilling der hun må velge mellom å hjelpe venner og bekjente fra døden ved å gi dem ferskvann, og med det sette seg selv i dødsfare, eller å spille på lag med det korrupte styresettet som sakte, men sikkert destruerer hele samfunnet. Kunnskap er makt, men for Norias del blir kunnskapen også en kilde til fare og mulig død.