Tags

, , , , , ,

Mere blodDette er Jo Nesbø. Og så kunne en ha satt punktum. For denne bøken vil bli lest fordi den har den forfatteren den har. Men er det en god bok? Blod på snø og Mere blod er to uavhengige krimromaner skrevet i en slags gammeldags krimsjanger. Handlingen i Mere blod er satt til 70-tallet og handler om en ung mann, Ulf, som rømmer fra noen som vil drepe ham. Det fører ham til en liten bygd som heter Kåsund i Finnmark og en jakthytte på fjellet. Han blir venner med en gutt og etterhvert moren til gutten og siden han har masse penger er det ikke et problem å klare seg. Nå har det seg slik at han som eier pengene gjerne vil ha dem igjen, spesielt siden han er sjefen til Ulf og de har flere uoppgjorte ting seg imellom.

I DN står det at dette er mer actionkomedie enn krimroman og de har et poeng. «Den kioskromanaktige 70-talls stilen får oss til å dra på smilebåndet i ren gjenkjennelse». Ulf roter litt med en kvinne og forelsker seg i en annen. Han utstyres med gevær og hjemmebrent og får fortalt vitser av den lille gutten. Ganske så koselig med andre ord. Nesbø har blitt kritisert for en annen av karakterene som er med, samen Mattis. Han blir en karikert versjon av en same og beskrives også sådan.

Men selvfølgelig er dette en god bok. En liten tynn lefse du leser på en blunk, koser deg med og glemmer. Men du har hatt en fin stund sammen med Ulf.

Boken har jeg fått fra Aschehoug