Tags

, , ,

Boken på ventEndelig er jeg ferdig med julebrev og julekort og kan konsentrere meg om neste punkt på listen. Og innimellom kan jeg blogge litt. Som i dag, når det er tid for en ny bok på vent hos Beathes bokhylle.

Jeg har valgt ut noen norske bøker jeg vil lese denne måneden, og flere av dem har allerede vært med å boken på vent. Men en, som jeg har lånt på eBokBib, ser jeg ikke der. Det er boken Om igjen av Monika Isakstuen. Den høres spesiell ut, men jeg ser at flere liker den, så da tar jeg den med.

Fra forlaget:

Hva får et menneske til å leve et liv i løgn? Hvilket spill er vi villige til å innlate oss på for å få det vi vil ha?

Da Joyce Hatto døde sommeren 2006, ble hun av flere betraktet som en av verdens fremste pianister. Hun hadde riktignok ikke spilt offentlig siden 1970-tallet, men cd-ene som utkom i et svimlende antall de siste årene av hennes liv, ble ansett som sensasjonelle. Hun tolket dem alle – Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Rakhmaninov. «Den største pianisten i verden som ingen har hørt om,» skrev en kritiker.

Så, i februar 2007, avslørte det anerkjente tidsskriftet Gramophone det kanskje største bedrageriet i den klassiske musikken noensinne. Store deler av Joyce Hattos innspillinger var plukket fra andre pianister. Alt hadde vært en løgn.