Tags

, , ,

Boken på vent er et boktema hos Beathes bokhylle. Følg linken til beskrivelse av flere flotte bøker ulike bokbloggere har på vent denne uken.

I går var jeg ute å handlet. Du vet hvordan det kan hope seg opp med; Jeg skulle vært i den butikken og hatt det, og i den andre butikken og hatt det osv. Vel, i går gjorde vi alt det. Det vil si at posene var fulle med alt fra maling til mat. Inkludert noen klær som var veldig billige på salg, en presang og den siste Hobbiten filmen mm. Det eneste jeg ikke kjøpte var bøker! Og det selv om jeg besøkte Bok-Karete der hun jobber på Norli. Men i dag skal jeg på bruktbutikken. Da blir det nok noen bøker kjenner jeg meg selv rett. Så jeg kan egentlig ikke klage.

Ikke det at jeg ikke har nok å lese på. Rett foran meg ligger det en stor haug, og av den har jeg i dag dratt ut Mandeltreet av Michelle Cohen Corasanti. Den høres så fin ut når en leser på forlagets omtale at den skal få plass blant de som skal leses først. (Ja, jeg har en egen bokhylle til «skal lese først» bøker.)

Mandeltreet_Forside_riktig.inddFra forlaget:

Mandeltreet er en gripende og sterk beretning, som også er full av håp og optimisme.
1955. I en fattig palestinsk landsby, underlagt israelsk militærstyre, blir den 12 år gamle Ichmad vitne til at lillesøsteren på grusomt vis blir drept av en landmine. Kort tid etter blir faren arrestert, og familiens levebrød, den frodige appelsinlunden, og hjemmet deres konfiskeres. Familien tvinges til et liv i fattigdom – et liv preget av frykt og uvisshet. Ichmad er fast bestemt på å forsørge familien, og han får etter hvert et universitetsstipend. Dette fører ham ut i en verden hvor han møter mange fordommer, men som også gir ham store muligheter.