Tags

, , ,

Smakebit på søndagEn ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker.

Vi er endelig på ferie og i dag valgte jeg å sove lenge. Det betyr at resten av folket har reist på stranda, og jeg kan få slappe av litt med en bok. Ferien min er så full av folk og gjøremål at bloggen nok blir nedprioritert. men jeg er her innimellom!

I dag er smakebiten min fra begynnelsen av boken jeg skal til å begynne på; Kire 1: Hulder av Tonie Tornes.

HulderHan hørte hva moren sa, men ristet henne av seg og begynte å gå over myra mot den grønnkledde. Moren ropte navnet hans, men det betydde ingenting. Det eneste som var viktig, var å komme seg fram til kvinnen. Han kjente frydefulle, nesten smertefulle støt i mage og bryst. For det var henne han hadde ventet på.

Tenk om alle legender er sanne? Erik flytter med sin far til en liten bygd, der moren hans er innesperret på psykiatrisk klinikk. På gården der de bor, skjer det underlige ting om natten. En jente sniker seg rundt. En lettkledd jente med hale. Sammen med sine eneste venner i den nye klassen, det merkelige tvillingparet Trine og Tore, får Erik innblikk i de underjordiske kreftene som styrer den vesle bygda. Deres eneste guide i denne magiske verdenen er den vakre hulderen Flora. Hulder er første bok i serien om Erik Skoglund.