Tags

, , , ,

Anette hadde et boktema der vi skrev om våre favorittforfattere fra A-K. Dessverre valgt Anette å gi seg men hun skrev at hvis noen ville fortsette var det helt i orden. Jeg har lyst til å fortsette ut alfabetet. Så her er min favorittforfatter på Q.

Xialong qiu

Jeg ble kjent med Xialong Qui gjennom boken hans; En rød heltinnes død. Nå ligger To byer, Mandarinkjolen og Når rødt er sort her og venter på å bli lest. (Jeg husker ikke hva som er riktig rekkefølge på dem)

Qiu Xiaolong er født i 1953 i Shanghai i Kina og er en kinesisk lyriker og forfatter som skriver på engelsk som er blitt oversatt til kinesisk. Han bor i St. Louis i USA. Noen som gjør at han kan skrive mye mer kritisk om Shanghai og Kina enn han ville hatt mulighet til hadde han bodd der. I En rød heltinnes død er der mye kritikk over styremaktene i Kina, men også en mengde informasjon for oss som aldri har forsøkt å være på innsiden. Det var massakren på Den himmelske freds plass i 1989 som gjorde at han bestemte seg for ikke å vende tilbake til Kina. Men han har senere vært på besøk i hjemlandet.

Bøkene hans handler om hvordan det er i Kina og inneholder en mengde info som gjør at vi skulle alle lest bøkene hans.