Tags

, , , ,

I dag er det på tide med en ny Boken på vent, som er et boktema på bloggen Beathes bokhylle. Boktemaet er åpen for alle som har lyst til å være med. Sving innom Beathe for flere bøker.

Sist jeg var med på Boken på vent gledet jeg meg til en hel sjanger, nemlig engelsk og amerikansk fantasy som jeg nå lettvint kan laste ned til Kindelen min. Denne boken er akkurat det. The Eyre affair av Jasper Fforde er første bok i fantasy serien Thursday next, som består av åtte bøker.

Romanen foregår i et annet 1985 som kunne ha vært. Thursday er på jakt etter Acheron Hades som har kidnappet personer fra litterære verk og forlanger løsepenger for dem. Selv Jane Eyre er tatt ut av romanen med samme navn, og Thursday må finne en vei inn i boka for å rette opp skaden.

Jeg fant boken på bloggen Bokföring enligt Monika som en «smakebit på søndag» i sist uke. Hennes beskrivelse av den ga meg lyst til å lese den med en gang og jeg var raskt inne på Amazon for å skaffe meg den.

Jeg deler med dere her den smakebiten Monika delte på søndag (fra sitt svenske eksemplar):

Min pappa behövde bara visa sig för att klockorna skulle stanna. Med det menar jag inte att han var tråkig eller så; det var vad tidväktarna brukade säga om dem som kunde få tiden att gå så sakta att den nästan stod still. Farsan hade varit överste i tidväktarna och alltid hållit mycket tyst om sitt arbete. Så tyst att vi inte hörde talas om hans avhopp förrän morgonen då hans tidkontrollantkompisar dök upp hemma hos oss med order att gripa och oskadliggöra honom. De hade viftat med en fullmakt, som saknade såväl första som sista giltighetsdag, och krävt att få veta var och när han befann sig.