Tags

, ,

I dag er det en ny utfordring fra bloggen Flukten fra virkeligheten; med En smakebit på søndag. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne et par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jeg leser flere bøker, blant annet Alkymistens bok av Adam Williams. Smakebiten er fra begynnelsen av boken:

Ser du? Det var ikke så vanskelig. Kanskje vi kan samarbeide likevel.
Selv om du har tenkt å selge meg til fascistene?
Det er ikke personlig, señor. Du har imponert meg. Du er ikke en dekadent feiging slik jeg har trodd. Men du er unnværlig. Du er ikke til nytte for republikken. Du har trukket deg fra kampen vår, mens mine menn fremdeles har en rolle å spille. En mindre nødvendighet må alltid vike for en større. Du kan ofres.
Det er stalinistisk logikk, går jeg ut fra?
Mannens ansikt ble hardt; Det er livets realiteter.

1077: Andalucia, Spania. Mens Europa er i den mørke middelalderens søvn, er Spania et fyrtårn av opplysning og toleranse som trekker kunstnere, forskere og filosofer av alle trosretninger. I denne frihetens oase, møtes tre gutter tilfeldig under et fikentre på en varm sommerdag: En alkymist, en murer og en prins. De oppretter et hemmelig brorskap for å bygge et monument som vil imponere og forbause en hel verden. 1938: Andalucia, sør i Spania. Den spanske borgerkrigen nærmer seg slutten. En gruppe desperate republikanske soldater har kidnappet en tidligere minister og hans barnebarn, og holder gisler i en katedral. De har tenkt å ofre seg selv og alle andre for deres sak, i en meningsløs selvmordsaksjon kun for å spre død og ødeleggelse. En gammel bok blir oppdaget i et skjult rom under domkirken (katedralen), men den betyr ingenting for de republikanske soldatene. Men for gislene, kan hemmelighetene som boken inneholder bety en fluktrute for å komme seg ut i sikkerhet. Med tusen års i mellom, er Europa fortsatt revet i to av rivaliserende ideologier. Denne romanen kobler disse tidsepokenes sammen i et episk eventyr som samtidig gir oss sterkt bilde av kjærlighet og vennskap.