Tags

, , , , , , , , , , ,

Bloggen The Broke and the Bookish har hver tirsdag en ny Topp 10 liste som på en eller annen måte har noe med bøker å gjøre. Jeg er også glad i lister og vil være med på å fylle ut mine egne Topp 10. Overskriften er denne gangen; Topp 10 uleste bøker i min bokhylle.

1.) Skjebnesøstrene av Eleanor Brown. Jeg var så heldig å få denne boken fra Pantagruel, den er ikke kommet ut enda, men jeg har lagt til en link hvor du kan være med å bestemme omslaget på boken. Bak på boken står det: Det finnes ikke et problem som ikke et lånekort på biblioteket kan løse. En fantastisk setning for en bibliotekar!

2.) Anansi boys av Neil Gaiman. Denne kjøpte jeg, sammen med en del andre bøker av Neil Gaiman, sist jeg handlet på The Book Depository. Jeg har ikke fått begynt på den enda. Akkurat nå leser jeg Fragile Things av samme forfatter, og så får jeg fortsette med denne etterpå.

3.) Himmelstormeren av Cecilie Enger. For ikke så lenge siden hadde Hå folkebibliotek bok-bytte-dag. Da kunne du ta med deg bøker du hadde lest, eller ikke ville ha selv, og bytte til deg bøker andre kom med. Denne har stått på «skal-lese-listen» min en stund, så det passet fint å ta den med hjem.

4.) De hvite englene av Julia Gregson. Jeg har en kollega som også får en del leseeksemplar. Noen av dem legger hun i en bok-bytte kasse på jobb. Denne plukket jeg med meg fra den kassen en dag jeg selv hadde noen bøker å gi bort.

5.) Sjelesøstre av Sarah Waters. Jeg husker ikke helt hvor denne kommer fra. Men jeg er ganske sikker på at det må være en bruktbutikk. Vi var innom en nydelig bok-kafe i Kragerø i sommer. Der var veggene fulle av brukte bøker og jeg fylte en pose til 50 kr. Jeg tror den boken må være fra den kafeen.

6.) Å telle stjerner av Alia Yunis. Denne boken fant jeg hos Boklageret i Kristiansand, de hadde åpningssalg den dagen vi var der og bøkene var enda billigere enn de bruker å være. Jeg kjøpte 4 bøker til meg selv og to bæreposer med julegaver.

7.) Søstrene Boleyn av Phillippa Gregory. Denne boken er også fra Boklageret i Kristiansand. De solgte fire pocket bøker for 150 og en av de fire var til meg selv.

8.) Everything’s eventual av Stephen King. Denne boken er fra en stor haug med Stephen King bøker jeg fant på den lokale gjenbruksbutikken. Bøkene er så fine at jeg ikke tror de er lest, og jeg betalte 15 kr stykket for dem.

9.) Dark Moon av David Gemmel. David Gemmel er en ukjent forfatter for meg, men jeg likte utseendet på bøkene og tok med meg tre stykker av han en annen gang jeg var på gjenbruksbutikken.

10.) Selected Works av D.H. Lawrence. Denne kommer fra salg av brukte bøker på biblioteket. Hver sommer prøver vi å få kassert bøker ingen leser og denne var blant dem. Antakeligvis fordi den er på engelsk. Jeg har lest noen av historiene til D.H. Lawrence og kunne tenke meg å lese fler.