Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Favoritt bøkerI kveld har jeg vært på et arrangement i biblioteket; Gode nettsteder for bokelskere. André Nesse som startet opp Bokelskere.no (sammen med Tore Renberg) kom og fortalte om nettopp Bokelskere. Jeg har vært medlem hos Bokelskere i 7 måneder og 4 uker (!) i følge den samme nettsiden og legger inn absolutt alt jeg leser. Jeg brukte først LibraryThing til å holde styr på bøkene mine men gikk raskt over til Bokelskere da jeg fant ut hvor mye lettere den var å bruke. Du kan følge meg hos Bokelskere HER.

En av kollegaene mine presenterte flere nettsider. Hun var innom blant annet Ønskebok.no og Whichbook.net. Ønskebok beskriver seg selv slik;

Ønskebok.no er en morsom og intuitiv måte å søke etter bøker på, basert på lesernes egne erfaringer og personlige valg. I tradisjonelle bokdatabaser må du kunne navnet på en forfatter, en bok eller sjanger. Med ønskebok.no kan du i stedet velge bok etter humør og stemning. Er du trist vil du kanskje ha en glad bok – eller hva med en bok som er enda tristere enn deg? Du velger, klikker «søk» og vips får du en liste over bøker som svarer til ønskene dine!

Whichbook er det samme som Ønskebok, bare på engelsk og med en mye større database. Videre var vi innom Bokhylla.no;

Bokhylla.no skal vise fram et tverrsnitt av den norske litteraturen, ved at vi gjør tilgjengelig alle bøker som ble utgitt i Norge på 1690-, 1790-, 1890- og 1990-tallet i fulltekst på Internett. Gjennom at Nasjonalbiblioteket har fått til en avtale med Kopinor om godtgjøring for de verkene som ikke er falt i det fri, er denne tjenesten gratis for brukeren. Bøker som ikke er rettighets belagte, kan du fritt laste ned til din egen PC.

Andre gode nettsider vi var innom er;

De fleste som leser bokblogger kjenner vel til Bokbloggene, som ganske enkelt er en liste over bokbloggene i Norge. bøker

Bokavisen er en uavhengig avis som skriver om bøker. Her kan du lese anmeldelser og tips om gode bøker. Boknett.no er et nettsted om litteratur både for den dedikerte leser og for bokhandlere. Her kan du titte på nye bøker og også lese anmeldelser.

Gode steder for anmeldelser er også; VG, NRK, Aftenposten og Dagbladet. Barnebøker finner du på Barnebokkritikk.no.

Lagre