Tags

, , , ,

Da er vi kommet til dag 2 på kurset om sosiale media. Denne gangen er jeg her sammen med Ragnhild og Greta. Vi har tatt toget til Stavanger og kravlet oss opp bakken til gamle Stavanger sykehus hvor Fylkeskommunen holder hus. I dag skal vi gå gjennom bloggene våre så lang og så lære litt mer om; Søk og sosiale bokmerker, Wiki,  Å jobbe i nettskyen og Karttjenester. En hel haug med andre ord!

Foreløpig lærer vi å sette inn bilder i bloggen, fra Picasa. Jeg har litt andre ideer enn lærerne merker jeg, men det trenger jeg vel ikke snakke for høyt om. Heldigvis er jeg herre over egen blogg og kan leke meg akkurat så mye som jeg vil i min egen lille verden!

—0—

Etter en liten tur innom Twitter er det nå på tide med pause. Jeg har funnet meg en kopp kaffe og sitter ensom og forlatt ved pc’n og bloggen min. Kanskje jeg skulle følge resten av folket ut i hallen og ta en liten prat? Jeg synes forresten vinduet en skriver nye innlegg i er så lite, kanskje en av lærerene vet hvordan jeg får det større?

—0—

Ja, det visste Helge! Nå er jeg så fornøyd!

—0—

Det er på tide med mer læring. Jeg fikk spørsmål om lenkelister og bloggroll (en av de andre kursdeltakerne spurte meg om hvordan jeg gjorde det). Jeg kan godt hjelpe noen over skulderen, og er en tålmodig sjel som liker å lære bort, så jeg synes det er bare gøy når noen spør om noe. Men jeg passer ikke til å være vanlig lærer, jeg er altfor sjenert til å stå foran en hel gruppe. Grøss og Gru!

Facebook neste, nå er det chatting som er på tapetet.

—0—

Etter en deilig lunsj er det på ann igjen! Maten var og god og kaffien oppkvikkende, men best av alt var en liten tur utendørs i solen og en liten røyk! Dette bygget er mildt sagt forvirrende. Det er opp en trapp og langs en gang og så en annen trapp osv. Heldigvis har jeg stedsans nok til å finne hvor røykeplassen er! Ganske klassisk for en røyker, tror jeg. (Jeg har forresten tenkt å slutte, men det er at annet blogg innlegg!) Læreren har nå dratt frem delicious og foreleser om sosiale bokmerker. Jeg vet ikke om det er noe for meg, men det har jeg i grunnen skrevet om her.

—0—

OK, da var et Wiki og PBWorks. Vi har tidligere skrevet hver vår litt snutt på PBWorks for å vise at vi får det til. Jeg har virkelig sansen for Wiki på alle mulige måter. Feks på jobb, når vi er flere en to som jobber på samme prosjekt, vil det være en stor fordel å skrive på PBWorks, eller en annen wiki. Helge presenterer Wikia som  ser veldig spennende ut og hvor jeg tror jeg skal innom og kikke litt. (Greta bøyer seg over til oss og sier at det ville være en god ide å legge endel av de «oppskriftene for alt mulig» vi har i en perm, over på en wiki – og det er jeg selvfølgelig enig i!)

—0—

Siste del av kurset idag skal handle om å jobbe i nettskyen og karttjenester. Jeg ble litt satt ut nå, Helge presenterer Google Docs. Så bra! Hvorfor har jeg ikke sett dette før? Jeg har da brukt Google til alt i årevis! Google Docs, eller dokumenter om du vil, må jeg se mer på hjemme. Kanskje jeg skal begynne å bruke dem i endel jobb/hjemme situasjoner? Det ser enkelt ut å laste opp filer og det er jo en kjempefin backup for dokumentene mine!

Karttjenester synes jeg er veldig praktisk (og jeg bruker dem ofte), men det er ikke så veldig morsomt. Google Maps er jo litt kult, spesielt satelittbildene, kjørebildene og veibeskrivelse for fotgjengere. Men de har ikke kjørt rundt og tatt bilder der jeg bor, så jeg må kun se på bilder fra Stavanger og lignende.

Nå nærmer dagen seg slutten og det er rett før lærerene sender oss hjem. Det kan være greit at jeg slutter av og publiserer dette innlegget før dørene lukkes, så: Hadet for i dag! Vi bloggest!