Tags

,

Elin Bekkebråten Sjølie har i bloggen Av en annen verden skrevet et flott innlegg om hva biblioteket er av i dag. Hun legger vekt på at biblioteket må være allsidig, aktuelt og legge vekt på samfunnet slik det er i dag.

Med andre ord vil et bibliotek som kun låner ut bøker egentlig ikke være hverken særlig allsidig eller aktuelt. Misforstå meg rett, jeg snakker ikke om å fjerne bøkene helt fra bibliotekene, men det er et behov for å modernisere en del steder. Biblioteket må være noe mer enn en lagringsplass av bøker!

Hun sier videre at biblioteket må satse på mye mer enn bare bøker. Det må være en sosial møteplass. Et sted som dekker behov langt utover det å låne ut bøker. Avislesing, data, en stille lesekrok, foredrag, forfatterbesøk og ikke minst stor informasjonstillgang må være en del av biblioteket i dag.

Det hele koker vel egentlig ned til at biblioteket er avhengig av menneskene som bruker det, og må derfor rette blikket ut til befolkningen.

Biblioteket må være et rom i endring. Villig til å forandre seg på linje med samfunnet rundt oss. Et levende rom midt i samfunnet av i dag.

Kilde: Av en annen verden