Tags

, , ,

BillybokJeg fikk en hyggelig mail fra Kyrre Andersen som forteller om en ny tjeneste han har opprettet på internett; Billybok.no. Dette er en nettside hvor du kan sammenligne bokpriser hos Ark, Notabene, Norli, Libris, Fri Bokhandel, Tanum, Haugen Bok og Akademisk Kvarter. Siden gir deg prisen hos de ulike butikkene både med og uten frakt.

Om grunnen til at han opprettet denne internetttjenesten sier Kyrre Andersen; Bakgrunnen til prosjektet er at undertegnede leste bøker. For å lese bøker så måtte han kjøpe bøker. Etterhvert hadde han kjøpt mange bøker. Svært mange. Så mange at han en dag tenkte, «Hva hvis jeg kunne spare noen kroner på hver bok jeg kjøpte?» God ide sa Billy som av en eller annen grunn dukket opp på det tidspunktet.
«Men hvordan kan jeg finne ut hvor de har de rimeligste bokprisene,» spurte undertegnede. «Det finnes jo ingen plasser der jeg kan sammenligne pris på bøker. Og uansett er jo den norske prissystemet så sært at det sikkert ikke er store forskjellen uansett?», fortsatte han. Billy var likevel skråsikker i sin sak. «Sludder, slutt å syte og lag en nettside så skal jeg vise deg.» Og sannelig – det viste seg nemlig det at det finnes ganske store forskjeller på enkelte bøker (idet minste hvis man ser bortifra de nyeste.) Og kjøper man riktig mange bøker så kan man spare ganske mange hundrelapper på å velge riktig bokhandel på nett.
Så værsågod – bruk sidene til noe godt og fornuftig. Det betyr å lese flere gode bøker – til en litt rimeligere penge.
(Undertegnede er forøvrig Kyrre Andersen som har utklekket, utpønsket og utviklet sidene. Til daglig jobber han med noe helt annet enn bøker – men på kvelden lever han seg inn i de.)

Dette er en tjeneste jeg kommer til å bruke. Jeg kjøper ofte bøker over internett og er lei av å måtte lete meg frem og tilbake etter pris og frakt osv. Det er flott at det finnes innovative mennesker som kan hjelpe en bokorm med å gjøre bokkjøp enklere!

Billy bok