Tags

, , ,

MålbåndDette innlegget hører egentlig ikke hjemme på en bokblogg, men jeg måtte bare si det; Jeg har begynt å slanke meg.

Min kjære mann begynte på pulveret til Camp Kilo for to uker siden og syntes det var en lett måte å gå ned i vekt på. Etter å ha prøvd både den ene og den andre slankekuren fant jeg ut at dette måtte jeg også prøve. Min manns kamp med kiloene skriver han om på bloggen Vidarius. Jeg har ikke tenkt å skrive så mange innlegg om dette, men jeg måtte bare få sagt at jeg slanker meg, offentlig, for å legge litt mer press på meg selv!

Jeg startet med fire shaker med pulver på mandag og føler det går kjempebra. Jeg er ikke sulten, og når jeg samtidig får i meg ca tre liter vann til dagen, har jeg ikke bruk for noe mer. Jeg drikker likevel litt kaffe, men det er det eneste utenom shaker og vann jeg spiser, eh, drikker.

Jeg har hypotyreose (lavt stoffskifte) og et syndrom som gjør at jeg produserer for mye (men veldig dårlig) insulin, noe som gjør at en får glukose Veiingintoleranse. Disse to tingene tilsammen gjør at det er fryktelig vanskelig å gå ned i vekt, selv legen min føler seg litt hjelpeløs og vet ikke hva han skal råde meg til. Det er også grunnen til at jeg har prøvd flere slankekurer med dårlig resultat. Det «beste» jeg har vært borti er en lav-karbo diett og vi planlegger å gå over til lav-karbo etter tre måneder på Camp Kilo Kickstart.

CampKilo Kickstart er en måltidserstatter for rask vektreduksjon som består av 4 daglige måltider. Dietten inneholder et virkestoff som demper appetitten og gir økt metthetsfølelse 30-60 minutter etter inntak.  CampKilo Kickstart kan trygt brukes som eneste næringskilde i opptil 3 måneder av gangen. CampKilo Kickstart inneholder 50% karbohydrater. Innholdet av karbohydrater er helt vanlig for denne typen dietter som kalles LCD dietter. (low calorie diet). Når en bruker dette pulveret kommer man i en tilstand som heter Ketose. Ketosen skyldes lavt inntak av karbohydrater og medfører at det ikke er nok glukose til produksjon av energi i cellene.Det vil si at kroppen må finne alternative kilder til energi. Fettsyrer blir frigitt fra fettceller for å brukes til energi, og dermed dannes ketoner. Kroppen har en god evne til å bruke ketoner til energi.Når kroppen er I ketose forbrenner man kroppsfett raskt – mens muskelmassen IKKE blir redusert. Personer som benytter ketose til vektreduksjon opplever ofte liten eller ingen sultfølelse og utrolig nok en følelse av et høyt energinivå.

Lav-karboCamp Kilo har en internett side med både chat og forum for best å hjelpe og støtte en i slanke prosessen. Jeg har ikke startet med å skrive på forumet, men vil gjøre det etterhvert. Mannen min bruker både chatten og forumet og føler han får veldig god både støtte og hjelp av de andre som bruker Camp Kilo. Du finner også Camp Kilo på Facebook.

Lav-karbo dietter har jeg også lest litt om og de ser ut til å ha positiv effekt både på det syndromet jeg har og på fibromyalgi (som jeg også har). Begge disse tilstandene kan ikke helbredes med piller eller operasjon, så det bli opp til hver enkelt å finne en måte å leve med det på. Det er ganske enkelt å leve på lav-karbo i dag fordi det har blitt så populært, og for meg er oppskrifter og måltidplanlegging enkelt fordi jeg er gift med en kokk! (Noe som også dessverre er noe av grunnen til at jeg har lagt på meg så mye som jeg har. Han lager så fantastisk god mat!)

Vidarius anbefaler Camp KiloJeg har som sagt akkurat startet, og den følelsen jeg har av at det går så bra kan forsvinne underveis. Da er det godt å ha erklært offentlig hva en holder på med for å få det ekstra presset om å fortsette!

So here I go, ønsk meg lykke til!